A jó kávé titka nem csak a minőségi szemekben rejlik, hanem a főzés technikájában vagy a kávégépben magában. Épp ezért forgalmazunk csak olyan kiváló minőségű kávégépeket és kávédarálókat, melyek minden kávéházban is megállnák a helyüket.

A kávégépek titka:

Ahhoz, hogy az igényeinknek a leginkább megfelelő kávégépet vásároljuk meg, az alábbi kérdésekre a választ nem árt tudni.

Milyen szempont szerint vásároljunk kávégépet?

A kávégép megvásárlása előtt a felhasználási módot kell körbejárni, azaz irodai vagy otthoni körben vagy vendéglátós tevékenységekhez fogjuk e használni. Az elvárt teljesítmény mellett természetesen fontos az esztétikum is, hiszen a kávégépek és kávédarálók még a vendéglátói egységekben is a szem előtt vannak.

Hogyan főzzünk finom kávét?

Jelen esetben fontos tudni, hogy míg egy rossz kávét egy jó géppel megmenthetünk, addig egy jó kávét a rossz géppel elronthatunk. Bár azt érdemes figyelembe venni, hogy a rossz minőségű kávékészítményekből még a legprofesszionálisabb kávégép sem tud krémes, aromás feketét készíteni, a megfelelő beállításokkal mindenen lehet segíteni.

Hogyan lehet hosszú élettartamú a kávégépünk?

A rendeltetés szerű működéshez és persze a finom kávéhoz elengedhetetlen, hogy karbantartsuk a gépet. A különböző egységeket érdemes naponta, de kétnaponta minimum tisztítani, a központi egységet meg havonta vízkőteleníteni. Utóbbit mindig a kávégéphez mellékelt használati utasítás alapján hajtsuk végre.

Miért kell vízkőteleníteni a kávégépet?

Hazánkban javarészt kemény a víz, aminek a figyelmen kívül hagyása a vízzel működtetett gépek funkcionalitását veszélyezteti. Az eldugult alkatrészeken kívül azonban egy vízköves kávégép még a feketénk minőségét is rontja, aromája elvész és kevésbé lesz krémes.

Ezeket mind figyelembe véve érdemes tehát kávégépet vásárolni, melyben természetesen a segítségére leszünk Önnek. Munkatársaink szívesen segítenek pontosítani az igényeket és termékválasztékunkból azt az egy készüléket megkeresni, mely majd éveken át szolgálja ki a kávézási szokásait.